Locatie

De realisatie van plan Buytenhof vormt feitelijk de afronding van de vernieuwing van de locatie van het voormalig complex Rustoord. Langs de Vliet bevindt zich een doorlopende openbare parkstrook van circa 15 meter breed. Aan de noordoostzijde grenst de locatie aan park Vreugd & Rust, dat de status heeft van een Rijksmonument.

Op de grens tussen beiden ligt een sloot, terwijl een brug aan de Vlietzijde de locatie direct met het park verbindt. Aan de zuidwestzijde grenst het plan met de gemeenschappelijke tuin aan de afgesloten tuin van het naastgelegen woonzorgcomplex Vliethof.

Vanaf de Raadhuisstraat blijft dankzij een brede groenstrook open zicht naar de Vlietoever gehandhaafd. Via de nabij gelegen Sionsstraat is de oever zelf bereikbaar.

De locatie kent daarmee een groene kant aan de zijde van de Vliet en het park, en anderzijds een meer stedelijke kant aan de Raadhuisstraat, die aansluit op het historische centrum van Voorburg.
Tussen het nieuwe Vliethof en plan Buytenhof wordt de open ruimte als tuin ingericht en blijft een strook langs de Vliet openbare parkstrook.De sfeer van weleer

Wonen in Voorburg

In Voorburg vindt u nog de gemoedelijke sfeer van weleer. Wandelend langs de oevers van het historische kanaal de Vliet of onder de monumentale bomen van wat eens een koninklijke buitenplaats was, waant u zich ver buiten de Randstad. En misschien zelfs wel in andere tijden. Tegelijkertijd zijn de gemakken die stedelijke voorzieningen met zich meebrengen aan alle kanten binnen handbereik. Wat gaat u doen vandaag? Een boodschap doen in de winkels rondom de oude dorpskern met zijn eigen geschiedenis? Een lange strandwandeling maken aan zee? Ontspannen een terrasje pakken? Of lekker winkelen in het bruisende Den Haag? Waar u ook zin in heeft: u hoeft nooit ver te reizen

Vreugd en Rust

Rijksmonumentaal park op loopafstand

Tijdens een wandeling door het prachtige park van de voormalige buitenplaats Vreugd & Rust, tegenwoordig een rijksmonument, gaat uw fantasie vast en zeker met u op de loop. U kunt de dames en heren, die hier vroeger de oranjerie bezochten, bijna zien lopen. Tegenwoordig bevindt zich hierin een gezellige brasserie en waar vroeger een ommuurde moestuin lag, vindt u nu een aantal tennisbanen. Ervaar de rust en de ruimte, middenin de Randstad. Onder de lommerrijke bomen, direct om de hoek van uw appartement, is het fijn wandelen. Misschien wel met één van uw kleinkinderen, die vast en zeker graag meelopen naar het kleinschalige hertenkamp

Wonen langs de Vliet

Water is wonderschoon in alle jaargetijden.

Of het nu lieflijk voortkabbelt of flink tegen de kade klotst met stoere, Hollandse wolkenluchten erboven: je blijft er eindeloos naar kijken. Door Voorburg stroomt de Vliet: het kanaal dat onderdeel uitmaakt van het Rijn-Schiekanaal en van Leiden via Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk naar Delft loopt, waar het uiteindelijk uitmondt in de rivier de Schie. Waar vroeger de trekschuiten voorbij kwamen, varen nu plezierbootjes naar recreatiegebied Vlietland, het centrum van Leiden, de sluisjes van Leidschendam, de Kagerplassen of het Braassemermeer. Voegt u zich tussen de opvarenden? Of blijft u lekker aan de kant genieten? Daarvoor hoeft u niet eens van huis: ook vanuit uw appartement ziet u dagelijks het water.

Centraal gelegen

Winkelen en recreëren op loopafstand

Sport en spel
Direct aan de overkant van de Vliet liggen diverse sportvelden, waar verschillende sportverenigingen zich presenteren. Ook zijn er een aantal sportscholen in Voorburg te vinden.

Winkelen
Voorburg kent gezellige winkelstraatjes in een oude dorpskern. Het Huygenskwartier aan de Herenstraat in Voorburg is een uniek, historisch gebied waar winkelen, cultuur en natuur samenkomen aan de Vliet. U kunt gratis parkeren of met uw bootje aanmeren in de passantenhaven.

Recreatie
In recreatiegebied Vlietland, op de grens van de Randstad en ’t Groene Hart, kunt u kamperen, bootjes huren en heerlijk recreëren

Parkeren

Je eigen parkeerplek in de ondergrondse stallingsgarage

Eigenaren van een appartement in Buytenhof beschikken over één of meer eigen parkeerplaatsen. Aangrenzend aan het complex worden nog openbare parkeerplaatsen gerealiseerd. Tevens zijn er diverse parkeervoorzieningen op loopafstand

img
img
img

De inschrijving van project Buytenhof is gesloten.

Aanmelden kan alleen nog als reservekandidaat via de makelaar.* Bij aankoop van een stadsappartement geldt een woonverplichting en anti-speculatiebeding.
  De makelaar kan u hier nader over informeren.