Duurzaam, energiezuinig en comfort

Bij nieuwbouw draait duurzaamheid in de basis om een gezond binnenklimaat en het beperken van energiebehoefte. Dit is mogelijk door het voorkomen van warmteverlies (goede isolatie) en daarnaast het toepassen van beproefde en moderne technieken.

Nieuwbouwappartementen zijn steeds beter geïsoleerd, waardoor er steeds minder energie nodig is om het appartement op een aangename temperatuur te verwarmen. Door de goede isolatie is er ook een koelwens in de zomer. Buytenhof wordt voorzien van een centrale warmtepomp­installatie met bodembronnen die warmte en koude levert in de appartementen. Deze vorm van verwarmen en koelen sluit goed aan op de moderne woonwens. De energie­prestatie van Buytenhof is zelfs 10% beter dan de huidige norm.

Bij dit duurzame project krijgt u van ons: géén gas, géén hinderlijke radiatoren, géén individueel onderhoud aan uw verwarmingsinstallatie en géén grote installatie in uw appartementsberging.

Lagere energiekosten en comfort

De warmte die door de warmtepompinstallatie wordt afgegeven aan de vloerverwarming en het tapwater komt voor ruim 75% ‘gratis’ uit de bodem en voor maximaal 25% van elektriciteit om de warmtepomp te laten werken. Omdat de warmtepompinstallatie gebruik maakt van ‘gratis’ warmte uit de bodem, bespaart de bewoner flink op energiekosten. Daarbij is het mogelijk om in de zomer het appartement te koelen. Dit betekent een warm appartement in de winter en een relatief koel appartement in de zomer, terwijl de energierekening laag blijft. Op het dak liggen veel zonnepanelen welke aangesloten worden op de centrale energiemeter van het gebouw. Hiermee wordt het stroomverbruik van de collectieve warmtepomp omlaag gebracht, zodat de totale energiekosten voor iedereen zo laag mogelijk worden. De ­centrale gebouwgebonden bodembronnen, warmtepompinstallatie en zonnepanelen worden eigendom van de Vereniging van Eigenaren.

Waarom een collectieve warmtepompinstallatie?
Het antwoord hierop is heel simpel: Eén grote collectieve installatie is veel efficiënter dan 33 individuele installaties. Een bijkomend voordeel is dat het beheer en onderhoud door één gerenommeerde partij worden uitgevoerd in opdracht van de Vereniging van Eigenaren.

Werking warmtepompinstallatie met bodembronnen.
Deze bewezen duurzame installatie begint bij de bronnen. De gesloten bodemlussen worden als eerste diep in de grond geboord. Een elektrische warmtepomp zorgt vervolgens voor een zeer efficiënt manier van verwarmen. Vloerverwarmingswater wordt centraal opgewekt in de technische ruimte op de begane grond en met een afleverset in het appartement afgeleverd. Warm tapwater wordt met een warmtewisselaar in het appartementen bereid. Tevens is er appartementsonafhankelijk koeling mogelijk, wanneer het appartement in de zomer opwarmt. Door de vloer stroomt dan koel water uit de bodem, in plaats van warm water. Het warmteverbruik wordt gemeten en via de Vereniging van Eigenaren verrekend. De koeling die separaat wordt aangeleverd is vrij af te nemen en wordt niet verrekend.

Ventilatie
Een ‘luchtdicht’ gebouw is een absolute voorwaarde voor een duurzaam, energiezuinig en comfortabel appartement. Juist in een ‘luchtdicht’ appartement is ventilatie erg belangrijk, isolatie vraagt immers om ventilatie. De toegepaste ventilatie oplossing bestaat uit een ventilatie-unit met warmteterugwinning (WTW) op CO2 sturing. In elke woonkamer/-keuken wordt een hoofdventilatie unit met WTW tegen de gevelwand opgesteld. Overige vertrekken zoals slaapkamers krijgen een kleinere ventilatie unit. De ventilatiestand wordt automatisch CO2 gestuurd of kan door de bewoner ingesteld worden. De benodigde ventilatielucht wordt aangezogen en afgevoerd via roosters in de buitenmuur.


De belangrijkste voordelen van dit systeem:

  • Een hoog comfort doordat relatief warme ventilatielucht wordt ingeblazen, dit voorkomt onaangename koude luchtstromen;
  • Het reduceren van geluid van buiten;
  • Het warmteverlies wordt beperkt door de WTW;
  • Indelingsvrije appartementen, omdat de units overal waar voldoende gevel is kunnen worden geplaatst;
  • De buitenlucht wordt gefilterd, wat bijdraagt aan een gezonder binnenklimaat;
  • De zomer- en nachtventilatiestand zorgt bij een opgewarmd appartement voor extra koeling ’s nachts.
img
img
img

De inschrijving van project Buytenhof is gesloten.

Aanmelden kan alleen nog als reservekandidaat via de makelaar.* Bij aankoop van een stadsappartement geldt een woonverplichting en anti-speculatiebeding.
  De makelaar kan u hier nader over informeren.